Снимка: istock

Продукти:

4 пилешки гърди, нарязани
225 мл зехтин
Сокът от 1 лимон
2 скилидки чесън, смачкан
1 чаена лъжица сол
Черен пипер на вкус
½ чаена лъжица червен пипер
Приготвяне:
 
Нарежете пилешкото. Сложете го в голяма купа. Разбъркайте отделно зехтина с лимоновия сок, солта, двата вида пипер. Добавете и смачкания чесън към маринатата. Накиснете пилешкото в нея. Оваляйте го добре, за да полепне навсякъде. Покрийте и оставете да се маринова за през нощта. Изпечете пилешкото във фурна или на скара. Сервирайте с гарнитура по избор.
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase